اخلاق، روان‌شناسی و علوم‌ تربیتی

یاران امام زمان چند نفرند و از چه شهرهایی هستند؟

یاران امام زمان چند نفرند و از چه شهرهایی هستند؟یاران امام زمان چند نفرند و از چه شهرهایی هستند؟

درباره تعداد یاران حضرت مهدی علیه‌السلام، سه دسته روایات وجود دارد:
دسته اول: روایات متعددی از ائمه اطهار، یاران حضرت مهدی علیه‌السلام را ۳۱۳ نفر، به تعداد یاران پیامبر در جنگ بدر دانسته‌اند. در منابع روایی اهل سنت نیز همین تعداد به عنوان یاران حضرت مهدی علیه‌السلام بیان شده است.
دسته دوم: روایاتی است که یاران ایشان را ده‌هزارنفر ذکر می‌کند.
دسته سوم: روایاتی است که می‌‎گوید شیعیان در گرد حضرت جمع می‌‎شوند یا می‌‎گوید اهل شرق و غرب زمین با نهضت او همراه می‌‎شوند.
نتیجه جمع این روایات ـ با توجه به قرائن و شواهدی که از خود همین روایات استفاده می‌‎شود ـ این است که یاران خاص حضرت ولی‌عصر که هسته اصلی نیرو‌ها را تشکیل می‌‎دهند و فرماندهان و کارگزاران حضرت مهدی علیه‌السلام هستند، ۳۱۳ نفر به تعداد اهل بدرند.
امام صادق علیه‌السلام فرمود: «گویا می‌‎نگرم به قائم بر فراز منبر کوفه؛ ‌ در حالی که یارانش گرد او حلقه زده‎اند. آنان، پرچم‎داران و کارگزاران امام روی زمین هستند».
یاران خاص، نخستین کسانی هستند که گرد حضرت مهدی علیه‌السلام جمع می‌‎شوند و دعوت جهانی امام زمان با آنها شروع می‌‎شود. پس از آشکار‌شدن این دعوت، تعداد ده‌هزارنفر به امام می‌‎پیوندند و به عنوان هسته اولیه نیروهای حضرت و تحت فرماندهی‌‌ همان ۳۱۳ نفر، قیام جهانی امام زمان را یاری می‌کنند. امام جواد علیه‌السلام فرمود: «زمانی که ۳۱۳ نفر از یاران خاص قائم، به خدمت آن بزرگوار رسیدند، خدا امر او را به جهانیان آشکار می‌‎کند. وقتی این تعداد به دَه‌هزارنفر رسید، به اذن خداوند متعال خروج می‌‎کند».
در ادامه نهضت، توده‎های انبوه مردم از سراسر جهان که در انتظار منجی بشریت به سر می‌‎برند و از ظلم و ستم به ستوه آمده‎اند، به او می‌‎پیوندند.
درباره وطن یاران حضرت نیز باید گفت که از مکان‎های مختلی هستند. در روایتی از وجود مقدس امام جواد علیه‌السلام نقل شده است: «اصحابش، اجتماع می‌‎کنند به سوی او به تعداد اهل بدر، ۳۱۳نفر از نقاط مختلف زمین».
البته در برخی از روایات، نام برخی از افراد به همراه شهرشان ذکر شده است، ولی نام این اشخاص مبهم است؛ مثلاً محمّد از شهر طالقان که می‌‎تواند نام عده‎ی زیادی باشد و به‌علاوه نام برخی شهر‌ها فرق کرده و برخی از نام‎ها مربوط به شهرهای متعدد در کشورهای گوناگون می‌تواند باشد. همچنین سند این روایت‎ها، قابل اعتماد نیست؛ لذا نمی‌‎توان گفت از کدام شهر، چه افرادی، از گروه یاران هستند، ولی آنچه مسلم است، این است که یاران حضرت، از مناطق مختلف‌اند.

پی‌نوشت‌ها
۱. منتخب‌الاثر، فصل۷، باب۵، بیست و پنج روایت با این مضمون گردآوری شده است.
۲. مجمع‌الزوائد و منبع‌الفوائد، ص۱۱۹؛ الحاوی‌للفتاوی، ج۲، ص ۱۵۰.
۳. بحارالانوار، علامه مجلسی، ‌ج ۵۲، ص۳۰۶ و ۳۲۶.
۴. منتخب‌الاثر، فصل ۷، ب۶، ص ۵۹۷.
۵. کمال‌الدین، شیخ صدوق، ج۲، باب۵۸، ح۱۶.
۶. بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۸۳.
۷. منتخب‌الاثر، فصل۷، باب۶، ‌ ص۵۹۷.
۸. کمال‌الدین، شیخ صدوق، ج۲‌، ‌ ب۳۶، ح۲.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا