قرآن، حدیث و ادعیهمهدویت در کتب و منابع حدیث اسلامی

آیا می‌توان به تمام کتاب‌های علائم‌ ظهور و ملاحم، استناد کرد؟

آیا می‌توان به تمام کتاب‌های علائم‌ ظهور و ملاحم، استناد کرد؟

آیا می‌توان به تمام کتاب‌های علائم‌ ظهور و ملاحم، استناد کرد؟

از جمله کتابها در زمینه علایم ظهور و ملاحم و فتن کتاب “الملاحم و الفتن” مرحوم سیدبن طاووس(ره)است.نزدیک به نیمی از این کتاب از کتاب” الفتن” نعیم بن حماد نقل شده و نزدیک به یک چهارم آن روایاتی است که از” الفتن” سلیلی نقل شده و روایاتی که از” الفتن” ابو یحیی زکریا آورده، حدودا نیمی از یک چهارم باقیمانده کتاب را تشکیل می‌‏دهد. ایشان در این کتاب حدود ۴۲۵ تا ۴۵۰ روایت را نقل کرده است. از این روایات، تنها حدود ۱۵۰ روایت آن به پیامبر( صلی‌الله‌علیه‌وآله) منسوب است، حدود ۴۵- ۵۰ روایت به امام علی( علیه‌السلام)، پنج روایت به امام حسن( علیه‌السلام)، دو روایت به امام حسین(علیه‌السلام)، چهار روایت به امام محمد باقر( علیه‌السلام)، دو یا سه روایت به امام صادق( علیه‌السلام) و یک روایت به امام کاظم( علیه‌السلام) و امام رضا( علیه‌السلام) منسوب‏‌اند و حدود نیمی دیگر از روایات این کتاب موقوف‏‌اند و سند آن‏ها به پیامبر یا امامان شیعه نمی‌‏رسد و از صحابه یا تابعین نقل شده‏‌اند.
بنابراین، بجاست احادیث آن مورد کاوش قرار گیرد و میزان صحت و اعتبار آن‏ها سنجیده شود که البته این امر برای متخصصین و حدیث‌شناسان ممکن است.
مسأله‌ موعود آخرالزمان و امام مهدی علیه السلام یکی از مسائل مهم است و روایات بسیاری درباره‌ علائم ظهور و مسائل مربوط به پیش و پس از ظهور، از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله و اهل بیت علیهم السلام به دست ما رسیده است؛اما باید توجه داشت، این مسأله، به دلیل اهمیت، همیشه مورد نظر طالبان قدرت و افراد فرصت‌طلب بوده است و عده‌ای برای نیل به مقاصد و مقامات دنیوی، با دسیسه و نیرنگ، به تحریف برخی از روایات و حتی جعل حدیث پرداخته‌اند و گاهی با درهم‌ آمیختن احادیث صحیح با احادیث ضعیف یا جعلی، سعی در گمراه‌کردن دیگران داشته‌اند.
همچنین باید توجه داشت که ممکن است برخی از روایات و احادیث، به‌عنوان کنایه باشد؛ یعنی، اشاره به مفاهیم و معانی دیگر داشته باشد و نباید به ظاهر آنها بسنده کرد.
بنابراین، باید در انتخاب کتاب، دقت کافی شود.

در موضوع “علائم ظهور” کتابهای ذیل پیشنهاد می‌شود:

«تأملی بر نشانه‌های حتمی ظهور» ؛ نصرت الله آیتی

«زمینه‌سازان انقلاب جهانی مهدی(ع)» ؛سید اسدالله هاشمی شهیدی

«ندای آسمانی» ؛ سید حسن زمانی

” موسوعه امام مهدی”؛شهید محمد صدر

“موسوعه الاحادیث الامام المهدی (عج)”؛علی کورانی

“منتخب‌الأثر فی‌الإمام الثانی عشر”؛لطف‌الله صافی

“انقلاب جهانی مهدی”؛ناصر مکارم شیرازی؛

“خورشید مغرب”؛محمدرضا حکیمی.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا